fredag 12. februar 2010

Pute JAVANA Tekstil maling


- pyntepute med sjablonger, tekstil maling og servietter
Før bruk må alle nye tekstiler vaskes fri for kjemikaler og lignende.
Stryk putevaret glatt. Legg en plastikkmatte, plastpose el. inne i putevaret for å beskytte baksiden av tekstilen. Plasser sjablongen på ønsket sted og press den godt ned. Dekk de områdende der du ikke ønsker maling med maskeringstape.
Ta litt metallik gullmaling på en stubbepensel og stubb forsiktig på motivet.
NB! Det skal være lite maling på penselen. Mens malingen fremdeles er fuktig, subbes litt JAVANA TEXTIL SUNNY Olive Green farge over for å oppnå en bronse effekt. Fargene kan alternativt først blandes sammen på en palett før maling. Blomstene og bladene stubbes på med metallik sølvmaling.

Fjern sjablongen med en gang du er ferdig. Vask den med en fuktig klut eller under rennene vann. Sjablongen kan nå brukes igjen. Påse at malte områder er helt tørre før du plasserer sjablongen over. Gjenta male prosessen der du ønsker.

Til venstre for sjablongmønstret legges så et felt med serviettmotivet ved hjelp av decoupage. Klipp til servietten etter ønsket mønster og fjern de nederste lagene av servietten. Legg godt med Textil Potch på putevaret før kun den øverste delen av servietten legges på. Fjern alle ujevnheter, jobb fra midten og ut mot kantene med lette, myke bevegelser. Dekk så servietten med nok et lag Textil Potch, vær ekstra nøye i kantene.
Lag en 3 cm bred stripe til venstre på puten ved hjelp av maskeringstape på hver side. Press tapen godt ned slik at maling ikke kommer under. Mal området med JAVANA Glitter gullmaling, bruk en flatpensel. Fjern tapen med en gang etter maling og la tørke.
Lag rette linjer med texi mäx glitter pen og en linjal. Påse at pennen ristes godt med korken på før bruk (1-2 min.) Press pennen mot et papirark flere ganger til fargen kommer. Gjenta prosessen hvis nødvendig. NB! Vær forsiktig og bruk kun lite maling slik at ikke fargen renner under tapen.
Ved hjelp av perlepennen lages effekter på puten. Hold pennen rett opp og ned og klem forsiktig ut små prikker en etter en. Størrelsen på perledråpene avhenger av hvor mye maling du presser ut. Eventuelle ujevnheter i perlene vil rette seg ut relativt raskt.

VIKTIG:
· La putevarer få tid til å luft tørke ordentlig, ca 24 timer. Forskynd IKKE tørkeprosessen med en hårføner eller lignede. · Når tekstilen er helt tør, fikseres den i stekeovn på 130°C i 10 minutter. Vaskbar på 40°C i vaskepose eller på vranga. Strykes på vranga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar