tirsdag 12. juni 2012

Pute i strukturmønster


Lise i DT-Teamet vårt har strikket pute i strukturmønster for oss.
Puta er strikket i Falk garn fra Dale.

Det er også mulig å strikke denne puten i andre garn men Lise vil da anbefale at det strikkes en prøvelapp slik at du får justert maskeantallet etter tykkelsen på garnet.


Puten er ca 40x40 cm. Puta er strikket frem og til bake i ett stykke som ble brettet dobbelt og sydd sammen i siden og bunnen. Puta har strukturmønster på forsiden og glattstrikk (strikk rett på retten, vrang på varngen) på baksiden. 
Lise brukte ganske nøyaktig 250 g garn.

Puten er til utstilling i garnavdelingen i butikken.


Oppskrift på pute i strukturmønster.
Oppskriften er til pute som måler ca 40x40 cm og er strikket i Falk garn fra Dalegarn. Forsiden har strukturmønster og baksiden er strikket i glattstrikk. Puten er strikket frem og tilbake i ett stykke, og sydd sammen på tre sider til slutt. Det er brukt 250 g garn til puten.
Legg opp 105 masker på pinne nr 3. Den første masken på hver pinne er kantmasker og skal alltid strikkes rett. Strikk strukturmønster etter diagrammet under i 40 cm. Dette blir forsiden på puta.
Hvis du ønsker strukturmønster på baksiden av puta også, fortsetter du med strukturmønster i 40 cm til før du feller av. Ønsker du glattstrikk bakside, feller du nå av 5 masker jevnt fordelt på første pinne med rettstrikk. Strikk så glattstrikk (rett på retten og vrang på vrangen) i 40 cm før du feller av. Fest trådene og damp putens bakside lett før bretter arbeidet dobbelt og syr igjen sidene med puten inni.

Ønsker dere å se mer av det Lise lager følg linken: hobbybruket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar