torsdag 24. mars 2016

Testing av medium som gjør at stoff stivner - kjole med tutorial

Nå er det påske og sommeren nærmer seg. Denne gangen er det prøvd ut et medium som gjør at stoff stivner. Det er utrolig morsomt å jobbe med. 

Kjolen her er bygget opp ganske enkelt, men er pyntet litt avangsert og den har fått på et underskjørt i de nye Tales of you and me arkene fra Prima. Alle tutorialer følger i slutten av bloggposten. Tutorialene er på engelsk, men det er minimalt med prating på filmene, så det skal være ganske enkelt å forstå.
Blomstene er stort sett fra Prima. Her er det blant annet brukt de nye Amour de Ma Vie - Tales Of You & Me Flowers from Prima


Det brukt endel folie på kjolen. Tutorial på hvordan du kan bruke folie sammen med dobbeltsidig limark, er lagt ved uner i innlegget.


Mye av de ekstra knappene og bradsene er fra Rayher.
Slik ble kjolen:

Bruk av medium som stiver av stoff - tutorial.


Norsk forklaring til videoen:
Mediumet som er brukt her er fra Hobby Line. Det er brukt sammen med osteklut og blonder. Pass på at du fukter stoffene godt med mediumet. Mediumet skal gnies inn i stoffene. På flasken står det at det tar 2-3 dager før det er stivt. De stoffene som ble brukt her er veldig tynne, så det tok omlag et døgn før mediumet var tørt og stoffet var stivt. Du trenger også en byste som du kan forme kjolen rundt. Legg et lag med tynn plast rundt bysten før du legger lagene med medium og stoff. Da løsner kjolen lett fra bysten når kjolen har stivnet (og du klipper opp kjolen i bakkant).

Dekorering av kjolen:

Norsk forklaring til videoen:
Etter at kjolen er tørket, er den malt hvit med akryllmaling. Så er det lagt på et underskjørt av papir. Underskjørtet kan lages enkelt, men her er det laget ved å sy sammen lange trekanter av papir (se videoen). Dette gjør at man får fram foldene som vises i underskjørtet her. Kjolen har så fått noen lag med spray og fargepulver. Det er limt på twist (bilpolleringsgarn) som er farget grønt med alkoholblekk. Twisten skaper litt mere liv blant blomstene, samt at den drøyer blomstene litt og det ser mer fyldig ut. Så er det limt på blomster, brads og knapper.
Bruk av folie sammen med dobbeltsidig klistreark og dies:


Norsk forklaring til videoen:
Folie kan brukes sammen med utskrift på en laserprinter og Minc maskinen, i en lamineringsmaskin. Folie kan imidlertid også brukes på mange andre måter. Det er ikke alltid at prosjektet en holder på med passer inn i en lamineringsmaskin eller en Minc. Du kan også bruke folien sammen med lim, både tape og vått lim. Dersom du bruker vått lim med folien, må du la folien ligge i limet til det er helt tørt, før du fjerner folien (den tålmodigheten er veldig vanskelig, men er helt nødvendig!) Du kan også bruke folien sammen med limark, med lim på begge sider (minner litt om dobbeltsidig tape, bare på helt ark istedet for på rull). Her er det diset ut av limarket. Den ene siden av limarket er fjernet. Det blir da et "klistremerke" som kan limes på det du lager. Fjern den øverste delen av klistremerket, og tapen/klistrearket sitter igjen på det du lager. legg over folien og gni godt. Folien vil feste seg til limarket. 
Lagt inn av Kirsten Hyde


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar