onsdag 9. mars 2016

Tøft utenpå og søtt inni - Mixed media påskeegg

Påskeegg kan pyntes på en mengde måter. Som et lite alternativ til de søte eggene, er det her laget et egg som er røft og tøft på utsiden, men søtt inni. Her er det pyntet et vanlig papiregg.


Egget er stilt på høykant og har blomster som tyter ut i overkanten av egget, ut av glidelåsen. Egget har en støtte som det står på. Støtten er full av metalleffekter. 


På siden av egget er det festet tannhjul i tre som er malt i sølv med Metamica.


På siden av egget er det også brukt en stensil og tektur pasta. Når pastaen har tørket, er den malt i sølv, for å immitere "sølvsøl".


Basen er rullen inni en rull med pakketape. egget er limt til rullen med superlim i et punkt på hver side av egget, slik at egget kan åpnes. På bunnen av taperullen er det brukt metalltapeteknikk for å få fram en effekt på basen. Den er deretter malt med sort akryllmaling. før malingen er tørket er mesteparten av malingen tørket av. Det gjør at malingen sitter igjen i sprekker og groper. Denne metalltapeteknikken kan du se her: 

Effekt med metalltape:
På sidene av egget er det brukt en mixed media teknikk for å lage struktur. Etterpå er det malt i sort og tørrmalt med ulike akryllmalinger, distress ink og inka gold.


Blomstene er sprayet med ulike mister og sprayer i lilla og blått. Etterpå har de fått mange strøk med hvit gesso. Innimellom de malte blomstene er det limt blomster i ulike lillatoner. Det fine med slike prosjekter er at du kan bruke blomster i alle slags fargetoner, for de skal sprayes og males etterpå. Det betyr at du kan bruke opp mye av de gamle blomstene dine, som du ellers ikke får brukt.


Egget åpnes i toppen. Her sees også den ekstra plassen som er laget i toppen for å få plass til blomstene. 


Egget er malt enkelt og hvit inni og har plass til en liten søt hilsen til påske.Her vises det også litt av oppsettet som er brukt for å ta disse bildene. Bildene er tatt uten fototelt. De er tatt med godt dagslys og mange lamper, i tillegg til blitz og speilreflekskamera. Bakgrunnen er en stor hvit plakat som er lagt i sofaen, slik at den ikke får en skarp kant i bakkant. Dette gjør at det blir en jevn overgang mellom "bakken" som det du tar bildet av står på og bakgrunnen bak bildet. Bildene kuttes og redigeres i etterkant av photoshooten for å få vekk deler av sofaen og for å lysne bildene enda mer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar