lørdag 16. april 2016

"Griser kan fly"

"Pigs might fly" er et engelsk utrykk som betyr omtrent "det er ikke sjans i havet for at det skjer". 

Av og til må man ha lov til å drømme, selv om det man drømmer om virker uåpnålig. Denne grisen er et lite snev av det å huske på å drømme og jobbe mot mål som kan virke uåpnålige. 

Jeg har hatt ideen til denne grisen i hodet, helt siden 2012, når jeg så Graphic 45 sin kolleksjon "Olde Curiosity Shoppe" som har flyvende griser på noen av arkene. Etter at Graphic 45 kom ut med disse papirene, har jeg sett at flere kunstnere har laget flyvende griser feks Miranda Edney og The gentleman crafter. Jeg har sittet å ventet på å finne den "perfekte" grisen å alterere. Størrelse, ører og ansikt var viktig. Denne grisen ble funnet i en liten butikk på Tusenfryd.


Grisen er laget i mixed media stil.


Utgangspunktet for grisen, er en liten plastgris kjøpt på Tusenfryd. Grisen fikk festet på seg vinger og ble satt på en base.


Basen er en trekloss. Støtten er en trepinne. Det er drillet hull i grisen og i treklossen for å feste pinnen. Det er brukt Liquitex super heavy matte acrylic gel medium som lim for å feste pinnen, vingene og metallstasjet til gris og basen.


Grisen ble malt sort med akryllmaling. Så ble den tørrmalt med ulike malinger fra Metamica, fra Stewart Gill.


Det er også brukt gesso og inka gold


Blomster er fra ulike leverandører.


Basen har fått på seg en "slangeskinneffekt" som er en egen mixed media teknikk.

Lagt inn av Kirsten Hyde
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar