søndag 22. mai 2016

Frost - jentebursdag.

Hobbykunst har fått inn noen fantastiske barnepapirer med både Minions og Frost figurene. Dette er populære figurer hos barna.

Her er det laget istand til jentebursdag med Frost papirer.


Hobbykunst har to blokker fra Frost / Frozen serien. Her er det brukt et ark fra denne blokken:Her er det valgt ut to ark Frost blokken, som skal brukes til jente og guttebursdag. 


 I dette innlegget skal det handle om jentebursdag og det er brukt det blå arket med Anna og Elsa.


Gaveinnpakning


Denne gaveinnpakningen er laget av en tom Pringles boks. Arket er kuttet til og limt på med dobbeltsidig tape. Så er det laget et lokk som er ut som et tårn. Denne typen boks kan også lages til gutter og feks pyntes som rakett eller en borg.


Boksen kan fylles etter ønske. Hos en jente på 5-6 er Hobbyting ofte en fin gave. Blyantertusjertegneblokkmalinglimsaksleireperler, glitterfingerdukkerdelbare plasthjerter, noen ark fra Frost blokken, eller kanskje utstyr til å bake Frost cupcakes.


Arkene i blokken er fine som de er, og man trenger ikke masse pynt. Her er det pyntet enkelt med noen hvite blomster og hvite blader som er dieset ut. Blomsterstilken i ståltråd har fått en lett snurr rundt en strikkepinne.


Tallet 5 er dieset ut i hvit mosegummi
Toppen er laget som en kjegle. Bunnen i kjeglen har en diameter som er 2cm større enn toppen i Pringles boksen. Dermed henger taket 1cm ut over kanten på boksen. Den enkleste måten å lage lokket på er å starte med å kutte sirkelen i bunnen. Så lager du en kjegle i papir og kutter den til slik at bunnen passer. Lim kjeglen på bunnen med limpistol. Så dekker du kjeglen med glitterark.


Det indre festet til lokket er laget etter det samme prinsippet som lokket til tennbrikettene her. Ta mål av boksen innvendig og lag rundingen i lokket 4mm mindre. Innsiden er laget i sølv ark for at det skal passe med innsiden av Pringles boksen. Taket / lokket er enkelt pyntet med et snøflak laget med Rayher snøflak dies og noen hvite blomster.Bordkort


Her er det laget et enkelt bordkort, i form av en tag. Papiret er rester av arket fra boksen, men her er baksiden av arket brukt. Snøflaket laget med Rayher snøflak dies. Bunnen til kortet, snøballen / snølandskapet er laget ved å dele en ispoporkule og lage et snitt til tagen i toppen. For å lage snømannen eller de små snøballene, kan man bruke hvite perler. Navnet er skrevet med klistrebokstaver.


Gaveposer


I mange bursdager får gjestene en liten pose med seg hjem etter selskapet. Mange ganger er dette en liten pose med godteri. Jeg er litt av den oppfatningen at mange barn får tilstrekkelig med sukker i seg i bursdagen, og trenger ikke å få en pose fylt med masse godteri når de skal gå. Denne posen er det allikevel mange barn som setter pris på.

Her er det laget en alternativ pose med hjemmelaget glitterleire og med et lite sugerørsepter med snøflak. Dette er et godt og rimelig alternativ til posene med godteri. Denne oppskriften minner litt om trolldeig, men den er løsere enn trolldeig når du blander den og skal varmes. Leiren er ikke god (den smaker salt), men den er ikke skadelig å spise litt av.

Oppskrift på glitterleire

3 dl hvetemel
1 dl salt
1,5 dl vann
1ss olje

Bland ingridiensene, og varm det i en kjele til den får passe konsistens. Avkjøl leiren litt og bland i farge. Tilslutt blander du inn litt glitter.Selve posen er en cellofankonvolutt som er kjøpt til kort. Topperen er laget med en rest av det gjenverende Frozen arket. Grenen er klippet på frihånd. Granbard og kongle er dieset ut med granbar og kongle dies fra Rayher. Snøflaket er diset ut med snøflakdies fra Rayher. Skaftet på septeret er et halvt sugerør. Snøen på granbaret og grenen er laget med Rayher sin snøpenn med hvit glitter strødd over, mens malingen er våt. Denne pennen er utrolig god i bruk, og enklere å bruke enn snømaling og pensel.


Trenger du mer Frost inspirasjon?
Så er det bare å ønske barnet en god bursdagsfeiring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar