lørdag 20. august 2016

Kork - liten skål og kortmappe


Det neste prosjektet Camilla tok fatt på var kortmappe og en liten skål/"boks" i kork og rødprikkete stoff fra Tante Ema. Her kan man gjøre mye eller lite ut av pynten på kortmappa, men siden det er noe som enten skal ut og inn av lommer/vesker er det lurt å tenke over hva man pynter med. Denne versjonen av kortmappe er helt enkel uten mye stasj. 
Som vist i forrige blogginnlegg, ble det valgt å lage maler i papir, for så å klippe ut korkstoff og tøy. For kortmappa ble det laget en liten firkant, med litt skrå kant  til pengelomma, samt et avlangt korkstykke i 2x lengden av et bankkort + litt til selve holderen. Det ble også laget en liten bit med svart filt, for å dekke innsiden av korkstoffet. De to stoffene  ble limt sammen, pengelomme-biten ble lagt på plass, og så ble det sydd en søm på hver side med symaskin. Superraske gaver!


For skålen ble det gjort følgende:  Tøystoffet ble klippet litt større enn korkstoffet ( la til ca 0,5 cm sømrom), for å ha noe å brette inn for å få fin kant på stoffet. Etter å ha brettet inn kanten ble den limt med lim, og lagt bakside mor bakside med korkstoffet. Så ble det sydd runt hele med symaskin, som vist på bildet under. Videre ble hjørnene sydd for hånd ved å sy mellom to av de øverste stingene i hvert hjørne, også vist der du ser sytråden på bildet under. Etter at man har sydd den sammen har man mulighet til å velge å vrenge den slik at du får motsatt side ut, men vær varsom. Utstyr brukt


Korkstoff Svart filt
Baecon Filt lim Tante Ema - Mojo Classical red stoffbit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar