fredag 10. februar 2017

Shabby chic lampe - syltetøyglass og betongSelv om mørketida begynner å gå mot hell, er det fremdeles god tid til å nyte lange sene vinterkvelder i skinnet fra stearinlys. Jeg har forsøkt meg på å lage ei lita lykt, for å få testet ut enda et Rayher betong-produkt. Denne gangen er det Kreativ Betongpasta som må testes. Dette er et genialt produk, da det kan brukes på mange overflater overflater, og trylle de om til å ha betongaktig struktur. Det er en fleksibel pasta som minner litt om mellomtingen mellom maling og betong. Den påføres enkelt med svamp eller noe annet, dersom du ønsker en annen struktur og er lett å jobbe med. 

Først ut skal jeg teste produktet på glass, og om litt kommer det også fornying av ei gammal lampe jeg har stående. Den har metalloverflate, så blir kjekt å se hvordan det fungerer. Begge lampene har en shabby chic stil, og passer godt inn i interiørtrenden nå om dagen. Og en liten hemmelighet - det er superraskt og veldig lette produkter å jobbe med! Genialt :)
Minner om at det er viktig å bruke hansker når man jobber med betong.
 

Produktet består av tre ulike produkter, men man kan dele stegene inn i fire prosesser: Primer, betongstrøk og toppstrøk 1 og 2, eller lasur som Rayher har kalt det. Man starter med å legge et tynt lag med betongpasta som primer/grunningsstrøk over hele produktet (jeg har maskert ut hjertet med Washitape). 


VIKTIG! Produktet tørker veldig fort, så så snart du har lagt på strøket er det lurt å vaske svampen og eventuelle stensiler, om du velger å teste ut det.

Etter noen minutter er tynne strøk tørre, og du har fått en overflate som hefter godt til underlaget. Nå kan man bygge opp til ønsket struktur med betongpastaen. Jeg valgte å bruke svampen som følger med til alle lagene. Du kan varierer tykkelsen, slik at den enten blir dekkende, eller noe transparent, men den dekker godt så du trenger ikke så mye pasta for å dekke. De to siste trinnene består av 
1) det mørkeste mediumet, som heter Kreativ-Beton Lasur, 
2) den lyse lasuren. 

Dersom du vil stoppe før du har lagt på alle lag, kan du det.  

Resultatet blir en røff, rustikk lampe som passer godt in med værslitt treverk eller i en moderne lys leilighet. 


Inspirasjonsbilde fra RayherIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar