Monstertid - på modell sydd av stoff

Disse monsterne har virkelig vært populære her i huset, hvilket har medført at vi har teset enda et av produktene fra FoamClay/ SilkClay. Denne gangen har vi forsøkt å lage figurer fra settet " Foam Clay - Ugly Monsters Easy kit". Foam clay materialsett er for barn og inneholder alt man trenger: 4 stk. stoffigurer, 2 x 35 g Foam Clay®, 10 ass. plastperler og veiledning. Man kan velge å lage morsomme monstre på frihånd, eller legg leiren utenpå figurene som følger med settet. Her er det nok leire til begge deler, og enten om du lager en nøkkelring eller noe annet så blir dette morsomt! Flotte farger i modelleringsleiren, og blandes kan den også.

Vi testet ut begge deler, og begynte med å lage et monster på en liten "dukke"modeller av tøy, fylt med vatt. Settet er ganske rimelig, og man får materiale til å lage mange monster i ett sett. Jeg må si jeg var gankse skeptisk til at dette skulle fungere, men siden materialet er såpass fleksibelt når det legges passe tynt, går det fint å klemme på det også etter at det har tørket. 





Begge de små fikk utfolde seg, og konklusjonen var at minstemann på tre syntes det var lettest å legge leire på isoporkuler, mens eldstemann på 6 koste seg med "tøydukken".



Produsenten reklamerer også med at leiren kan fuktes med vann dersom den tørker opp, og at den dermed kommer tilbake til sin opprinnelige fleksibilitet. Vi måtte såklart teste dette også, og det fungerer sånn delvis. 
  • Dersom en boks har blitt stående åpen, kan man fukte hendene, og kna leiren slik at den igjen er fleksibel. 
  • Vi forsøkte også å la en bit av hver tørke helt inn over noen dager, for så å forsøke å bløte den opp igjen. 
Og det går an å fukte den såpass at den blir fleksibel igjen, men det er nok en kunst å finne rett mengde vann. Når vi testet endte vi opp med en ganske klebrig klissete leire, som måtte ligg å tørke litt igjen, før den var grei å jobbe med. En ting man skal være obs på når man blander inn vann er at fargestoffene sverter av, og er lett å få på klær mm. Så, konklusjonen er altså at det er best å holde lokkene på boksene, og dermed ha fersk leire å leke med, men det lar seg gjør å bløte den opp igjen. Bare ikke forvent at den skal være lik den opprinnelige leira.



CC100681_2.JPG

You May Also Like

0 kommentarer