torsdag 30. mars 2017

Høne pøne påske pynt - knabetong

Etter første runde med testing av knabetong, måtte jeg jo også forsøke å lage litt påskepynt. Jeg synes mange av påskehønene som man finner inspirasjon til både i butikkene og på pinterest er utrolig fine, og disse må jo gå an å lage i betong. Første forsøk ble to små høner, som egentlig er ei kule hvor jeg har rullet ut en hals som forlengelse. På den ene forsøkte jeg å lage utstående øyne, mens den andre ble beholdt helt enkel slik at den kun dekoreres med maling:


Det ferdige resultatet ble ganske ok, og jeg har store planer om å lage flere håner med mer detaljer om ikke alt for lenge. Bl.a skal både hanekam, nebb og stjert på lass på neste versjon. Disse to hønene har en av nabojentene fått lov å male med hobby lines hobbymaling, ble veldig koselige.

 

onsdag 29. mars 2017

Bunny tails - påskegodteri


Fant inspirasjon til disse på internett. Siden Rayher har kommet med en ny dies med harepuser så fikk jeg lyst til å lage en pose med bunny tails. 

Cellofanposene som er brukt er beregnet på godteri bl.a. Har kuttet en bit med kartong som er ca halv cm bredere enn posene, og 6 tommer (ca 15,2 cm)  i høyden og brettes i to. Har pyntet med papirstripe på begge sidene for pynt, og stanset ut en harepus og tekst med disene til Rayher. Posen er fylt med mini marshmallows før karongbiten er limt fast på posen med tape. Jeg har brettet cellofanposen et par ganger før jeg har limt den fast. 

mandag 27. mars 2017

Påskekort


Det er ikke så mye tradisjoner for å sende påskekort i Norge, men det er av og til litt hyggelig å sende en liten hilsen i posten til noen man har kjær. Jeg har laget et clean and simple påskekort med ark fra Authentique. Motivet er hentet fra dette arket. Arket med blomster finnes i nettbutikken her, og de to stripene på tvers av kortet er baksiden av blomsterarket. Jeg printet ut God påske på kraftkartong og satte på 3D puter. 


søndag 26. mars 2017

Påskeegg i tre

Hei 
Jeg tror ikke jeg har laget så mye påskepynt siden jeg gikk på skolen som jeg har gjort i år...
Jeg har laget to fine små harer, dere finner de her.

Og nå har jeg laget, eller jeg har pyntet små herlige egg.


Disse små eggene kommer i en pakke med 15, de er i tre og har en snor for å henges i.
Jeg har valgt å ha mine i en bolle eldstegutten min har laget.Jeg har malt eggene med disse chalk-paint fargene:
Pale pink
Vanilla
Jade

Malingen er veldig drøy, og tørker  kjapt. Og den er utrolig dekkende, alle eggene trengte bare ett lag.

I tillegg har jeg brukt transfer-medium til å overføre en liten fjær som jeg har printet ut på laserskriver.
Det er viktig at du venter til mediumet er HELT tørr før du gnir av papiret, hvis du har litt for liten tålmodighet så vil du gni av printet også... Jepp, snakker av erfaring, tålmodighet er ikke det jeg har fått mest av..

Du kan se hvor enkelt det er å lage disse eggene i filmen her:

Jeg har også brukt Foil-limet til Rayher for å få litt gull på eggene.
Minc sin foil fungerer kjempegodt til dette, jeg bruker rester til dette, men Rayher har også sin egen foil beregnet til limet. Rayher sin foil får du i tre farger, Gull, Sølv og en mørk grå metallicDet siste jeg gjorde var å påføre ett lag med matt-lakk, jeg har brukt denne, som er samme merke som malingen.

Og har du lyst på ett lite reir med fjær til eggene så finner du ett stort utvalg her.

Ha en fin dag
Linda

lørdag 25. mars 2017

Et litt annerledes egg
Hvorfor ikke gjøre det helt enkelt? 

Jeg ble insperert på pintrest av noen egg som var laget på gråpapir-egg, eller pappmache-egg som de også kalles. Det er så utrolig mye fint som blir stilig, bare med enkle mønster, så denne gangen har jeg test ut noe jeg ikke har gjort før. 

Påskeegg, med enkelt mønster, malt på med pensel og hvit akryl-maling. 

fredag 24. mars 2017

Du er enestående

I dag blogger jeg et kort i skikkelig blomsterstilJeg har brukt ark fra Maja design sin lekre serie, Sofiero.
Hjertene er laget med stensil fra Heidi Swapp og gessoJeg har også vært så heldig at jeg har fått meg noen nye dies fra Rayher, jeg oppdager fler og fler favoritter derfra.
Her har jeg brukt sommerfugl diesenNrbilde av flere detaljer, blant annet bladdiesen og rectangle rammen med dobbeltsøm


Jeg har brukt rammedies fra Little Darlings og tekststempel fra Papirdesign


Stempeklem fra Anita

torsdag 23. mars 2017

Påskepose med kakao


Har laget en liten påskeoverraskelse til to jenter - inneholdet er en kvikk lunsj, en pose med kakaopulver, mini marshmallows og små sjokoladeegg. Disse er puttet i en cellofanpose og laget en kartongtopp som er dekorert. Kartongen er kuttet ca en halv cm større enn posen og 6 inch høy, og brettet i to. Har kuttet til en bit ark fra My little bicycle og dekorert med Mathiablomster og bladranken fra Rayher. 

onsdag 22. mars 2017

Påskekule med rede og egg

Påsken er her snart. Her er pyntet en delbar julekule i god påskestil. 


Her det brukt noe rester av hobbymateriell. Fuglen er resirkulert fra en gammel dekorasjon, men hvite polyresinfugler kan du også finne i nettbutikken.


Det er pyntet med blomster fra Petaloo og Mathinablomster.


Bunnen i egget er laget av en sirkel av et mønsterark, Maja Design: Flirty - Summer Crush.


Eggene er laget av vatt. Eggene her er hvite, men kan males. Det ene egget er malt gult. Deretter jar eggene fått en spray av sort mist for å skape litt farge i eggene.


Denne fuglen er satt fast på et sugerør for å skape litt høyde i dekorasjonen.

Utstyr brukt:

tirsdag 21. mars 2017

Påskeboks

Tomme bokser kan brukes til å gi bort små gaver, og denne skal jeg fylle med litt godis og gi bort til påske. Her har jeg brukt en liten boks som det har vært Pringles chips i, og har limt på et stripete ark fra Little Yellow Bicycle. Pyntet med Mathia blomster og stanset ut en bladranke fra denne diesen fra Rayher. Pyntet også lokket hvor jeg har stanset ut en scallop sirkel med en punch fra EK success


mandag 20. mars 2017

Testing av kna-betong

Jippi! Enda et betongprodukt - dette blir moro!


Men hva er nå knabetong, og hvorfor kan man plutselig modelere betong, som vanligvis renner utover eller helles i ei form? Knabetong ser ut til å være fiberarmert, noe jeg antar er med å gjøre den mulig å modelere. Det er en kreativ modelleringsbetong for modellering, kutting, preging, stempling, m.m. Med denne betongen så er egentlig det meste mulig, og den er like værbestandig, frostsikker og både for innen- og utendørs bruk. Akkurat som vanlig betong fra Rayher!

Første forsøk startet med nøye lesing av pakkningsinstruks. Som for de andre betongproduktene fra Rayher, er dette produktet også enkelt i bruk ved at man blander 1 del vann med 9 deler betong. Forholdet er oppgitt i volum% så her kan man bruke målebeger/skje eller en kopp, alt etter hvor mye man skal lage. NB!lurt at man tar litt og litt vann og røre hele tiden. Massen er klar når den kan knas uten at den faller fra hverandre eller smuldrer. Videre anbefaler Rayher bearbeiding innenfor 1 time, litt avhengig av temperatur i rommet. La ferdig knadd/bearbeidet betong få stivne ordentlig før bruk. Bruk alltid hansker til både blanding og knaing/modellering.
Min erfaring er at denne betongen skal blandes ganske tørt. Ved første forsøk endte jeg opp med å ha i mer vann enn anngitt på pakken, for å få det jeg trodde var rett konsistens. Resultatet ble en betong som kunne jobbes med, men den mistet litt av fastheten sin og seig sammen når figurene ble satt til tørk. Dvs. når jeg lagde ei kule, beholdt den ikke fasongen 100 %. Min erfaring er derfor at man må kna sammen betongen med hendene heller enn med ei skje, da det er lettere å blande det. Men for all del - husk å bruke hansker slik at du ungår irritert hud!Tross at betongblandingen min ble litt våtere enn planlagt, lagde jeg noen figurer og det fungerte fint tross litt ekstra vann. Resultatet fra føste forsøke ble to hjerter til bordpynt, noen stjerner til å pynte kort med og et forsøk på ei pyntekule med stjerner på (som ble litt sammentrykt pga feil blandingsforhånd).

Jeg brukte ei rulle til å kjevle ut betongen til passelig størrelse, før jeg brukte noen små stjerneformer ala pepperkakeformer til å stikke ut stjerner i ulike størrelser (NB! Ikke bland former for bruk i betong og til mat):


Ferdig resultat som skal få tørke: Kule med stjerner og betongstjerner som kan brukes som pynt på et bort, eller på et kort


Under følger to håndlagede hjerter, i ulike størrelser. (kommer best fram på det siste bildet) Tenkte disse kunne bli fine på en duk eller sammen med lampa jeg gjorde om for noen uker siden, se blogginnlegg her.


søndag 19. mars 2017

Påskekos med barna


En hver mulighet til å kose meg med ungene i hobbykroken benyttes, og siden det er Påsketid i bloggen begynner vi forberedelsene tidlig. Denne gangen har vi malt helt enkle påskeegg og dekorert disse med øyne, fjær og fargerikt oppheng. Og det er igrunn artig å se hvor mye gøy barna finner på. Sønnen min på 6 skulle IKKE lage kyllinger, så her ble det påskemus, som helst skulle lekes med i stede for å henge til pynt:


Minstejenta på 3 synes det var superstas å lage regnbue-egg, så da var det bare å hjelpe til med rotering av egg, mens hun fikk male en stripe med hver farge. Selv om jeg synes det var superfint som det var, måtte det også her på øyne :)


Tilslutt ble det et par kyllinger også, med fjær som hale, øyne og filtnebb. Til festing brukte vi limpistol. Påskevarene finner dere i nettbutikken på denne siden. Vi er godt fornøyd med kvaliteten på overflaten på eggekartongen med egg, som Hobbykunst har. Overflaten er hverken for glatt eller vanskelig å male på, og det er passe mange egg i en pakke. I tillegg til at de ser ganske ete ut, knuser de jo ikke - genialt.