torsdag 23. februar 2012

Strikket MOBILVESKE

DT-medlem Lise har designet og strikket mobilveske.


Oppskrift på mobilveske
Denne oppskriften er laget for en mobil som er ca 6 cm bred og 12 cm høy. Begynn med å legge opp 40 masker på pinne nr 3 med Lerke garn fra Dale. Jeg strikket veskene rundt over fire pinner, men du kan også strikke frem og tilbake og sy igjen siden til slutt hvis du foretrekker det. Disse veskene er stikket i et stripemønster med tre farger.
Stripemønster:
·         Farge 1: 3 omganger
·         Farge 2: 3 omganger
·         Farge 3: 1 omgang
Strikk stripemønsteret 7 ganger eller 49 omganger. Arbeidet skal da måle ca 13 cm. Fell av de første 20 maskene. Strikk videre perlestikk/ dobbel perlestikk over de siste 20 maskene i ca 8 cm, eller så langt du vil ha lokket. Det er viktig at du ikke strikker lokket i rettsrikk, siden det da vil rulle seg sammen. Ca 2 cm før hel lengde på lokket strikker du et knapphull over de tre midterste maskene på arbeidet. Dette passer til en knapp med diameter på ca 1,5 cm. Skal du bruke en større eller mindre knapp må du justere antall masker i knapphullet. Ved ønsket lengde feller du av alle maskene.
Knapphull:
·         1 omgang: Strikk de 8 første maskene fell av 3 masker strikk 9 masker inkl. siste maske fra fellingen.
·         2 omgang: strikk 9 masker, legg opp 3 nye masker over de felte maskene fra forrige omgang. Strikk de siste 8 maskene.

Fest løse tråder å sy igjen vesken i bunnen, ev i siden hvis du har strikket frem og tilbake. Damp arbeidet. Sy i knapp og fest ev bæresnor i sidene. Det er en smak sak om en vil feste snoren inni eller utenpå vesken. Jeg har laget snor ved å tvinne garn som var igjen, men du kan for eksempel også bruke et bånd eller en lærreim her er det bare å bruke fantasien.
Lykke til !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar