torsdag 3. mars 2016

Påskeforberedelser - Ull

Det er tidlig påske i år, så jeg tenkte å vise dere noen koselige påskeforberedelser. Dersom man ikke har holdt på så mye med toving er dette et genialt sett å begynne med, da det har alt du trenger i ei pakke. Om du ønsker så kan du evt. kjøpe med noen andre håndtak med nåler. To alternativer er dette med 7 nåler og dette med 3 nåler .

 5323100Ull som følger med i settet ligger i lange remser. Før man begynner å tove anbefaler jeg å dele det opp i mindre remser samt rive det litt fra hverandre slik at fibrene ligger mer på kryss å tvers. Begynne med en liten mengde og fordel dette utover egget. Det kan være lurt å begynne under på høna, slik at det som er ekstra av ull blir liggende løst der hodet skal festes. Dette gjør det enklere å feste hodet. Med filtenål fester man ulla til isoporegget. 


Dersom man har et multihåndtak med 7 nåler går det enda raskere å filte. Dette har i tillegg en beskyttelseshylse rundt nålene, som forsvinner inn i håndtaket når man filter. Genialt for barn slik at de ikke har så lett for å stikke seg. 


Når hodet er festet på, filter man sammen nebbet. Tilpass størrelsen, og fest dette fast på kroppen med en enkel nål. Man trenger mye mindre ull til nebb og fargedetaljer enn man kanskje tror, så begynn med en liten mengde og legg heller til litt om du trenger mer. 


For å lage ben tar man deler av piperenseren, bretter den til passelig lengde og surrer rundt hvitt garn. Det kan være lurt å splitte den ene enden, slik at sokkelen blir litt mer stabil. Sokkelen limes sammen på hver siden av piperenseren for å skjule denne. Stikk et hull i bunnen av høna slik at det er enklere å feste den på sokkelen.

 

Den brune fargen brukes til å lage prikker på kroppen, og den svarte til øyne. Hanekammen og halen limes på til slutt.

  

Det er litt ekstra ull, så man kan leke seg litt i tillegg til å lage de to hønene settet er beregnet til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar