mandag 30. mai 2016

Terasse og hagepynt i betong - Rabarbrablader

En annen ting jeg bare måtte teste ut er å lage rabarbra blader i betong. Nå når ting begynner å spire og gro, kan du bruke denne metoden på store blader du liker.


For å få til dette trenger du to blader, samt en tynn ståltrådnetting eller noe tilsvarende for å armere betongen. Den knekker veldig lett når man skal lage tynne store plater. Begynn med å lage en haug på bakken av jord eller gress. Dette er det som kommer til å lage formen på bladet ditt. Legg så et blad opp ned på bakken. Legg på betong, armering og betong igjen oppå bladet. Det er årringene på baksiden av bladet som skaper det utrolig fine mønsteret på bladet. Legg så et nytt blad oppå som et lokk over betongen. Dette vil skape litt mønster på undersiden av bladet, men vil også være med på å gjøre at det tørker litt mer jevnt. Husk å legge over en plate eller plastikk i tilfelle regnvær. La bladet tørke et par tre dager, for å være sikker på at det er tørt. Det tar gjerne litt lenger tid ute om det er fuktig vær.


Det er litt plukkarbeid å rive bort bladet fra betnongen, men det blir trolig dekorativt i bedet. Artig!

Betong fra Rayher kan man kjøpe i ulike størrelser, 1 kg, 2,5 kg eller 9 kg - alt etter som hvor mye du skal lage. Den finner du her. Alt du trenger å vite om blandingsforhold står på boksen. 


Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar