torsdag 2. juni 2016

Enkelt shakerbursdagkort med Olaf og Sven til gutt

Mange barn setter utrolig stor pris på hjemmelagde kort. Kortene trenger ikke være overlesset med pynt og trenger ikke ta så lang tid å lage, men barn liker godt litt pynt.

Hobbykunst har fått inn noen fantastiske barnepapirer med både Minions og Frost figurene. Her er det laget et veldig enkelt shaker kort til gutt.


The paper is from Disney sin Frozen paper pad:


Dette arket er et av to ark som ble plukket ut fra Frost blokken  I dette innlegget har jeg laget shakerbursdagskort til gutt med Olaf og Sven. Innlegget om jentebursdag kan du se her.
Mange gutter liker også Frost filmen, og ønsker seg kort med figurene fra serien, men i en litt mer maskulin utgave, uten prinsesser. Både figurene Olaf og Svein er supre på guttekort.

Det er også veldig inn å lage shakerkort, men til barnebursdag, ønsker man ofte å lage litt enklere kort. Dette shakerkortet er superenkelt å lage.


Fremgangsmåte

Her har en cellofan pose og mønsteret på arket fått bestemme størrelsen på kortet. Arket er satt ned i cellofanposen. Så er det helt nedi noen paljetter og perler ned i posen. Posen ble lukket i toppen. En liten remse papir er limt fast med dobbelsidig tape i bunnen av posen, for å lage litt mer støtte til kortet. Så er det festet en lang strimmel med bazzill til toppen av posen, ca 2 cm ned på forsiden av posen. Bazzillen er festet med dobbeltsidig tape. Der posen slutter, er det scoret og brettet. Bazzillen brettes ned bak kortet og lager baksiden av kortet. Kutt av bazzillen slik at den blir lang som framsiden av kortet. Her er resten av arket brukt som paneler på kortet.

Pynte alle sider?

Det er ikke alltid man ønsker å pynte alle sider, men det er hyggelig, når de er enkelt pyntet, og gir et litt mer "ferdig" utseende på kortet. Her vises det hvordan kortet er enkelt pyntet innvendig og bak med rester av arket som er brukt i front.


Arket har en koselig bakside. Den synes inne i kortet, med cellofan posen over (sort bakgrunn med Olaf). Kortet er pyntet helt enkelt med et panel fra arket. Her er det også satt inn en diecut laget med en dies fra Papirdesign. Olaf inne i sirkelen er klippet på frihånd av hvit filt. Her er det brukt rulleøyne. Arm, munn og øyebryn er laget med en vokset bommullssnor
Det var ikke tilstrekkelig med rester av arket for å lage et helt panel bak. Det gjør ikke så mye. Det er løst ved å skjøte panelet og legge en strimmel av mønsterarket over. 

Lagt inn av Kirsten Hyde


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar