tirsdag 20. juni 2017

Monstertid - Funny Friends pakke

Monstertid :)

Her kommer enda et monster-innlegg. Dette er en av favorittproduktene for både foreldre, besteforeldre, tanter, unkler osv og heter "Funny Friends - rødt monster". De er geniale å ha i hus til en regnværsdag, og koster ikke spesielt mye. Det finnes flere ulike varianter, og har man først laget et popper det opp massevis av ideer til andre man kan lage, om man kjøper pakkene med ulike farger med leire (som du finner her).
 
Dette har jeg laget sammen med 6 åringen her hjemme, og om han er i rett humør får han til endel av dette selv, så lenge man er med og veilder. Ellers tror jeg det er perfekt for de som er litt eldre. Det skal samtidig sies at 3 åringen er den som leker mest med, det, så det er en aktivitet som passer å gjøre med unger i ulike aldere, så lenge man tilpasser hvor mye hjelp de får.
 


Settet inneholder alt du trenger, og det er godt med leire, så man trenger stort sett ikke være redd for at det skal bli for lite. Videre er det på baksiden av esken en detaljert steg for steg bildeinstruks, sånn at alle kan få til å lage monsteret. Her kommer  bilder av noen av trinnene:
 
Først dekkes isopordingsen som er med med bunnfarge. Klem til en kule med leire, form den til en flat pannekake i hånda, og begynn å presse den på isopordelen fra en av endene. Dersom du får for lite leire, er det bare å ta litt ekstra. Den hefter serdeles godt til seg selv, og godt til ulike typer underlag. Skulle du få for mye, er det bare å rive det av og legge det tilbake i boksen.
 
NB! Mens du holder på er det lurt å ha lokket påboksene slik at den ikke tørker ut. Det skjer ikke veldig fort, men om de står åpne en times tid begynner de å tørke i overflaten, og blir da ikke så gode å jobbe med. Et tips fra leverandøren er da at man kan ta litt vann på fingrene og masere inn i leira, slik at den blir fleksibel igjen.
 


Når kroppen er dekket kan du forme til bena. Det er lurt å forme knekken i knærne, og skjære til tærne før man monterer. Her kan du bruke den lille plastkniven som følger med i settet:
 
 Når så bena er laget, gjør man tilsvarende med armer, horn, hår og leppe. Det som jeg liker best med disse settene er hvordan kombinasjonen av den blanke leira med små isoporkuler i (rød) danner en flott kontrast til den matte leira ( gul i bildet under). Det skaper dybde, og gir også barna mulighet til å få ulike sanseinntrykk fordi  materialene er ulike. De hefter dessuten veldig godt til hverandre - tror egentlig det har blitt favorittleira vår nå! 
 

Videre lager man hale, som festes på der isopordelen har en naturlig haletupp, og pynter denne med gule spisser på enden. Det er halen og bena som gir monsteret stabilitet, så tenk litt på hovrdan du plasserer de. Det er lurt å ha de i en trekant, sånn at den står støtt når den tørker. videre kan du også velge om den skal stå rett eller litt bakoverlent - ut fra hva du liker best.
 
 
Til slutt begynner man med de små detaljene, som klør, øyne, tenner og små "vorter" eller prikker. Det kan være lurt å legge en dråpe med lim under øyet etter at du har funnet rett posisjon. Eventuelt legge på en dråpe etter at det har tørket, dersom det faller av. Jeg har laget flere, og enkelte ganger ser det ut til at det lille glassøyet ikke fester seg skikkelig mot leira. Ellers fester det seg godt til både stoff, isopor, stein og seg selv.


Dersom du ikke har sett det forrige innlegget mitt på monster, så ta en titt der. På bildet under har vi brukt splittbinders som øye på det ferskenfargede øyet. Her kan man også bruke halvperler eller det man har for hånden. "One big happy family" , og den vokser til stadighet. 
 
 
Et stort pluss med settet er at man gjerne kan lage en liten ekstrafigur av restene av leira, dersom man er nøye med hvor mye man bruker på selve monsteret. Dette faller i god jord, for når man først har laget et vil man gjerne lage flere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar