Heklede ugler med oppbevaring - mønster

For litt siden blogget jeg en heklet ugle med oppbevaring i bloggen, men kom aldri så langt at jeg fikk lagt ved mønster. Her kommer det :)Dersom du skal ha lik farge på vingene som på ugla, må du hekle vingene først, slik at du slipper klippe tråden senere.

lm - luftmasker
fm - fastmasker

Vinger:
12 lm, snu
hopp over første fm, og begynn i neste: 11 fm, 1 lm, snu
hopp over første fm, og begynn i neste: 10 fm, 1 lm, snu
...
3 lm

Hekle rundt vingen fra kanten der du startet med en kontrastfarge, ned mot spissen og tilbake opp til der vingen starter. Jeg har valgt å hekle 3 lm og feste i annenhver fm.

Ugle: Hekle rundt og rundt fra og med omgang 2.
2 lm
6 fm i 2. lm
2 fm i hver fm fra forrige omgang
1 fm, 2 fm i neste fm ...
2 fm, 2 fm i neste fm ...
3 fm, 2 fm i neste fm...
...
8 fm, 2 fm i neste fm... (60 masker)
Sett et merke

Hekle 15 omganger, eller så mange du ønsker før du skal lage åpning bak. Nå kan du lage åpningen bak. Det gjøres ved å hekle så mange lm du trenger for å få den åpningen du ønsker. Jeg ville ha en åpning som ble ca avstanden mellom vingene og heklet 16 lm før jeg igjen heklet fm til omgangen er over.
Hekle en runde fm.
Fest de to vingene på hver side av arbeidet, ved å hekle det inn med fm. Stikk da igjennom både fm på uglekroppen og den første fm på vingen, og jobb deg videre til der den andre vingen skal sitte (mål deg ut der du vil ha de).

På første omgang etter at vingene er heklet på skal man redusere antall masker. Hekle sammen maske nr. 5 og 6 hele omgangen. Neste omgang hekles maske 4 og 5 sammen.

Hekle så hele omganger rundt til du får så høyt "ansikt" du ønsker. F.eks 8 omganger. På de to siste omgangene, omgang 9 og 10 har jeg økt hver 4.maske og så hver 5. maske, for å bygge ut igjen slik at man får ører.

Hekle uglen sammen ved å begynne på den ene sidekanten, på samme måte som du heklet inn vingen med fm. Klipp og fest tråden.

Lag dusker til ørene med kontrastfarge og bruk en heklenål til å trekke de igjennom som en løkke, før du tar endene igjennom løkken og strammer til. Juster lengde og bust til tråden slik at trådfibrene spres.

Sy på nebb med en kontrastfarge, fest øyne (du finner de her)med sytråd i kamuflerende farge.

Dersom du ønsker, kan du stive av ugla med tivelsesspray eller liknende.  Vreng ugla og fest eventuelle løse tråder. Alternativt kan man også hekle på en hank på ugla, så blir det en liten veske :)

Ha en kreativ dag :)

You May Also Like

0 kommentarer