mandag 3. desember 2018

Julekalender 3. desember - juleverksted med barna


I helgen har jeg hatt juleverksted med barna, to jenter på 9 og 11 år. Vi har laget masse fint med ulike produkter fra Rayher. Rayher har massevis av byggesett og dekorelementer som passer til alle aldre, både små og store, og disse får du kun hos Hobbykunst. Her kommer maaaange bilder, så er dere forberedt! :-)

Det rød huset her er fra dette settet. Den skulle egentlig få plass i en klokke, men frøkna limte trærne litt for langt ut på sidene. Da ble løsningen å plassere selve kuppelen på en slik treskive i stedet.

 Her har vi brukt dette anhenget. Her er det to sett i pakken. Jeg synes det kan brukes både som pynt til juletreet eller pynte opp i et vindu. Eller kanskje som dekor på en julegave? 

Her er jentenes resultat. Ble de ikke fine? :-)

Her har jeg brukt et sett med hjort og trær, treskive (3 i settet) og en stooor pose "snø". 20 gram i en pose høres kanskje lite ut, men det er myye i denne posen! :-) 

Hjortene og treet er malt med akrylmaling.

 Litt vanskelig å få tatt ordentlige bilder rundt hele, her er den ene og andre siden.
Etter å ha limt på figurene og snøen, har jeg sprayet på vann og drysset på litt av denne snøen. Den limer seg fast med vann og blir stivere når den har tørket. Syntes det ga en fin vinterstemning. 

 Minstemor på 9 ville lage en av disse fine kuplene. Denne er på 12 cm og de finnes i både større og mindre. I denne er det pyntet med litt ulike elementer: en hjort, trær (mini og lite), snø og snøkrystaller fra dette settet. Lokket er limt til treplaten i bunnen slik at mottaker kan velge om den skal henge eller stå. Ble litt dårlig sluttbilde, men vi var så ivrige og måtte lage mer!

 Disse treplatene er veldig kjekke, her kan man dekorere som man vil. Her er minstefrøken på 9 i gang med å lage et julelandskap med snø, trær og kjelke. Kjelken kan man jo male hvis man vil, men det var ikke hun så interessert i. Men jeg synes den ble fin ikevel :-)

 Trær i ulike størrelser finner du her

Den andre skiva har jeg dekorert med snø, små trær og ulike dekorelementer. Et lite snødryss med denne kunstige snøen til slutt. Sprayet med vann først så den fester seg til det.


Til slutt ville vi lage en av disse flotte dekor-rammene med motiv. Vi valgte å sette lys i og det ble skikkelig fint!

Her trenger små barnehender litt hjelp fra en voksen. Først preget vi skikkelig alle brettekantene på rammen og satte sammen. Her trenger mani utgangspunktet ikke lim, men jeg satte en liten limdott i hvert hjørne for sikkerhets skyld. 

Siden lys ikke er en del av den originale pakken, måtte vi lage hull og tre lyslenken gjennom.

 Pustepause med kakao og pepperkaker må til.

Batteriboksen limte jeg bare fast på baksiden med dobbeltsidig tape. Helt kant i kant med bunnen, ellers vil rammen tippe bakover når den står. 

Og etter litt ekstra pynting (snø og snøkrystaller her og her) ble dette resultatet. Den er jo bare sååå fin!!

 
 Her kan man også se noen slike snøkrystaller i stoff. Litt ulik størrelse på de i pakken. Her er også noen andre reinsdyr som fikk plass i kuppelen bak i bildet.

Dette ble resultatet av noen timers juleverksted med barna i helgen. Gjorde litt begge dager, for tålmodigheten er ikke lang her i hus. Noen obligatoriske dorullnisser og papirlenker måtte jo også lages! Men her har jentene gjort det aller meste helt selv av de tingene de laget. Alle produktene som er brukt her skal finnes i katergorien "Julen 2018" i nettbutikken. Er det noe som mangler, er det bare å sende en mail til butikken. 

Håper du også ble inspirert til juleverksted med barna! :-)Ha en kreativ førjulstid :-)

Klem fra DT Heidi1 kommentar: