torsdag 6. desember 2018

Julekalender 6. desember - Bakgrunner med Distress Ink og stensil

Hei alle sammen! I dag har jeg lyst til å vise dere noen enkle kort man kan lage ved hjelp av Distress Ink og en stensil. Jeg har laget en vinterlig bakgrunn i blåtoner med innslag av både lilla og rosa. Man trenger ikke å bruke akkurat de fargene jeg har brukt, her er det bare å prøve seg fram!

Til det kortet jeg skal vise dere nå, har jeg brukt dette stempelsettet fra Uniquely Creative (Polar pals) og Distress Ink i fargene Chipped Sapphire, Faded Jeans, Stormy Sky, Tumbled Glass og Picked Raspberry.

På forhånd har jeg fargelagt stemplene jeg vil bruke og klippet de ut. Til dette settet får man også kjøpt dies, noe som kan være veldig kjekt. Så legger jeg de ut på panelet jeg skal bruke slik jeg vil ha de. Jeg har stanset ut en liten sirkel i Post-it-papir som jeg skal bruke som måne. Når jeg legger farge over denne kan denne sirkelen tas av til slutt og man har en flott måne :-)


Jeg starter ytterst og øverst med den mørkeste fargen, Chipped Sapphire. Jeg jobber utenfra og inn med sirkelbevegelser. Hvor mye farge man vil ha på er opp til deg, det viktigste er at man gnir godt utover slik at man unngår skarpe streker med farge. Det kan være lurt å heller gå over med samme farge flere ganger enn å ta på for mye sverte med en gang. 

Neste farge jeg legger på er Faded Jeans. Denne legger jeg også på fra toppen (nesten helt opp) og jobber med sirkelbevegelser nedover et stykke ned. 

Så ville jeg har et innslag av rosa på himmelen. Dette legger jeg på med Picked Raspberry i mer strek-bevegelser innover. Det ser litt voldsomt ut nå, men det vil duses ut etter hvert som jeg legger på de neste fargene.

Stormy Sky er neste farge som jeg legger over. Her ser man at den rosa fargen er mye dusere allerede.

Siste fargen, Tumbled Galss, er den lyseste og denne legger jeg nesten helt ned. Siden jeg har planer om å ha en bakke med "snø" nederst, er det ikke noe vits å legge fargen helt ned til bunnen.

Så er det klart for stensil. Jeg har valgt en stensil som ligner på snøfall. Du kan finne en lignende her. For å fylle stensilen har jeg brukt en strukturpasta fra Goya (Kreul) i hvitt. Den kan du finne her. Har du ikke spatel, kan du bruke en flat kniv eller kakespade eller lignende. Eller finner du et sett med spatler her. Denne er utrolig drøy i bruk og veldig enkel å stryke utover. Jeg har festet både panelet og stensilen til underlaget, for at det ikke skal skli utover mens jeg jobber.

Så er det å smøre utover. Jeg synes det er best å ta litt og litt om gangen på spatelen og dra det jevnt utover fra toppen og ned. Så når alle hullene er godt dekket med strukturpaste kan man fjerne stensilen. Det er veldig kjekt å rengjøre denne relativt kjapt slik at malingen ikke tørker, da blir det bare vanskeligere å fjerne. Det holder å skylle den godt i lunkent vann.

Så når stensilen og Post-it-månen er tatt av, vil det se slik ut. Flott, ikke sant?!?

For at månen skal se litt mer ekte ut, har jeg tegnet litt "måneflekker" på den med Copics. Her har jeg brukt C3, 1, 000. Man må ikke gjøre dette, men jeg synes den ser mer ekte ut da.

Mens jeg var så godt i gang lagde jeg flere bakgrunner. Jeg har brukt de samme fargene på alle, med litt lilla (Wilted Violet) i tillegg på to av de. Jeg har brukt den samme sirkelen på alle bakgrunnene, bare tørket av strukturpasten mellom hver gang.

Så er det klart for litt stempling. Her har jeg stanset ut bakken jeg vil at isbjørnene skal sitte på med en dies fra Lawn Fawn - Stitched Hillside, og stempler med Distress Oxide Chipped Sapphire. Jeg har valgt Distress Oxide til stemplingen da jeg føler at denne er mer dekkende og bedre til stempling enn Distress Ink. For at teksten skal bli helt rett, har jeg brukt Misti'en. Jeg har den mellomste størrelsen og denne er perfekt til mitt bruk. Den er 6"x8" stor og passer supert til kortlaging. Siden det følger med linjeark, og det er linjer i lokket man fester stempelet på, er det lett å få stempelet helt rett. Det følger med to runde magneter, den lange har jeg kjøpt utenom.

Isbjørnene er montert med limputer og det samme er selve panelet mot kortbasen.

Siden jeg var så godt i gang, lagde jeg fire kort. De er like, men ulike, og jeg synes de ble skikkelig fine :-) Enkle kort man kan bruke både som julekort eller til andre anledninger. Eneste pynten her er noen små bling-stener fra Rayher. 

Jeg har brukt Copics i følgende farger:
Måne: C3, 1, 00
Grønt: G28, YG67, 63, 61
Blått: B97, 95, 93, 91
Grått: N6, 4, 2
Isbjørner: N4, 2, 0 + blender
Hjertet: R46

Håper du ble inspirert til å lage dine egne bakgrunner. Gleder meg til å se hva du kreerer! :-)


Klem fra DT Heidi
1 kommentar:

  1. Så herlig kort! Knallfin bakgrunn...og den stencilen ønsker jeg meg også :D

    SvarSlett