mandag 2. januar 2017

Mixed media - Finnabair inspirert canvas

I slutten a september var det Hobbyglade dager hos Hobbykunst. Da hadde Kirsten demo i mixed media, tørrmaling og i å lage rusteffekt. Under demoen, ble det laget et canvas, som ble ferdigstilt kort tid senere. Dette canvaset er sterkt inspirert av Finnabair sin stil, som er en fantastisk kunstner.


Høyre side av canvaset er laget med blonder som er dyppet i Finnabair sitt skulpturmedium, og lagt i folder. Skulturmedium er et medium som får stoff til å stivne. Det er kjempemorsomt å jobbe med. Innimellom blondene er det lagt gamle glidelåser, skruer og metallfjærer. Til venstre, er det lagt en tykk pakkplate, med flere pappbiter under, for å heve venstre side litt fra canvaset.


På venstre side er det lagt deler fra gamle symaskiner, metall og ulike plastbiter. Hele canvaset er malt sort. Når den sorte fargen har tørket, er høyre side malt med rustmaling og venstre side malt med ulike akryl farger. 


Her er det prøvd ut rustmaling fra både Finnabair og Folk Art. Begge rustmalingene fungerer på samme måte, og de er like gode.


Rustmalingene er enkle å bruke. Mal først med sort, så maler du store deler av der du skal ha rusteffekt med den mørkebrune rustmalingen. Malingene har tekstur, så denne malingen skal være litt klumpete. La det være sort inne i de små krokene her og der. Det gjør at du skaper dybde i det du lager. Påfør de lysere rustmalingene klattvis her og der. Du kan bruke pensel eller svamp.


De lyse områdene er først malt hvite. Så er det brukt ulike malinger for å tørrmale og få litt fargeeffekter.


Selve vingen, er en chipboardvinge som lå i en kurv på disken i sommer. Dette var en stor kurv fylt med chipboardbiter, som var utrolig billige. Slike ulike tilbud har Hobbykunst innimellom. Følg med på disse, du kan være superheldig og finne noe du kan lage noe fint av eller med.


Utstyr brukt:

Liquitex: Super Heavy Matte Prima: Clear - Finnabair Art Extravagance Sculpture Medium Prima: White - Art Basics Heavy Gesso
SOLO GOYA Art Acryl Basic 100 ml Black FolkArt Faux Paint Kit - Rust Prima: Finnabair Art Extravagence Rust Paste Set Prima: Opal Magic Blue/Gold - Art Alchemy Acrylic Paint
Prima: Gold Rush - Art Ingredients Glass Glitter Viva Decor: Gold - Inka Gold

Laget av Kirsten Hyde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar