Julekalender 1. desember - Herregave

by - 09:00


Vi har kommet til første desember og vi er inne i julemåneden.  I år igjen, har vi julekalender i Hobbykunst sin blogg. Julekalenderen er tettpakket med julegavetips for store og små. 

I dag viser jeg to julegaveinnpakninger til en menn. Det er plass til en flaske med noe godt i og litt snop. Den første inneholder en flaske med toddy, lakriskuler og trøfler.

Boksen er laget med deler av en pappeske i bunnen. Denne er dekket med ark fra Maja Design sin serie Christmas Wonderland  I serien er det bare et ark av hver sort, men her har jeg rett og slett juksa litt på kortsidene, og lagt inn et annet mønsterark i midten.


Selve boksen er delt i to innvendig.

Boks nummer to er laget etter samme prinsipp.


Her er det plass til en flaske vin og fire glass med nøtter, sjokoldekuler og lakrisbåter, eller det som mottaker liker.


Arkene som er brukt her, er ark jeg har hatt liggende. De er preget av rust og gamle biler.

 Slik lager du denne boksen


Mål flasken du skal bruke. Du trenger å vite høyden og diameteren (bredden på flasken).

Legg til to cm på de to målene du har. Høyden på flasken + 2cm, er nå lengden på boksen. Bredden på boksen er det dobbelte av diameter + 2 (fordi du skal ha plass til flaske og snop). Det vil si: 2*(d + 2). Høyden på boksen er diameter + 2

Sidene kutter du ut av en pappeske (type flyttekartong). Jeg har brukt skalpell og linjal når den har blitt kuttet. Dette er for å få rene og fine kutt.

Bitene av pappkartong er tapet sammen med hvit lerretstape. Denne sitter godt, er sterk og det er de hvite kantene som synes langs kanten av boksen. Boksen kan også dekkes av hvite, tykke ark. 

Etterpå er boksen dekket med paneler inni boksen og utenpå boksen, og er pyntet helt enkelt.

You May Also Like

0 kommentarer