fredag 2. februar 2018

Hva er hemmeligheten bak animasjonskort?

Animerte kort har vært på markedet en god stund allerede. De går under navnet "Analog Lenticular Card Animation". I fjor så jeg de første settene med stempler, dies og plastfolie for å lage slike kort selv. I år ser dette til å bli en hit, siden flere nå har begynt å produsere utstyr for å lage slike kort. Jeg ønsket å finne ut hvordan disse kortene fungerer og viser her tre ulike typer animasjonskort, basert på samme system med et motiv og en sort "grid". Selve "griden" har jeg laget med en Silhouette maskin, og motivet er tegnet med bakgrunn i den sorte "griden".


De tre kortene laget med ark fra Maja sin nye Celebration kolleksjon Good times og Jubilee. Alle de tre kortene er laget etter samme system. Et sort "grid" og et motiv. På alle tre kortene sitter motivet fast inne i kortet, mens "griden" beveger seg. Alle de tre kortene er laget på forskjellige måter, slik at det er forskjellige metoder for å bevege "griden". Sommerfuglkortet har en grid som beveger seg vertikalt (opp og ned). Strekene i "griden" beveger seg da horisontalt (side til side). Derfor går strekene på vingene til sommerfuglen likt med strekene i "griden". På kortene med hjerter, går "griden" horisontalt (fra side til side) og da står strekene vertikalt (opp -ned) og mønsteret på det ytterste hjertet følger strekene i "griden". Dette vises på bildet under. 


Det er vanskelig å vise en animasjon i bilder. Se derfor videoen for å se hvordan kortene fungerer.

SommerfugltagDenne tagen er laget som et hult kort, med gridet som beveger seg som en tag inni kortet. Mønsterarket er Maja design sin Jubilee. Teksten er laget med diesen "De beste gratulasjoner" fra Papirdesign.Ettersom du drar i den svarte tagen, endrer sommeruglene form, og det ser ut som om de flyr.Baksiden har fått skrivefelt laget med LDRS sin dies "Fancy Rectangles & Layers Die Set"


Hjertetag


Denne tagen er laget med arket "Good times" fra Maja design.  Dette kortet er laget som et hult kort inni. Den sorte "griden" er lagt inni kortet. Den firkantede pynten i nedkanten av kortet er festet til den sorte "griden" og skyver på "griden" som er inne i kortet. 


Når man skyver på "griden" endrer hjertene seg og det ser ut som om man får en animasjon. 


Baksiden av tagen har fått skrivefelt laget med LDRS sin  Dotty Doily Die Set og Fancy Circles Dies.


Hjertekort


Dette kortet er laget med arket "Good times" fra Maja design.  Når kortet åpnes kommer animasjonen av hjertene tilsyne.


Teksten på innsiden av kortet er laget med diesen "De beste gratulasjoner" fra Papirdesign. Øyestikkerne er laget med dies fra LDRS - Allifair Build-A-Card dies.Kortet er satt sammen av flere deler. Det består av forside og grid som hører sammen, innsiden, samt baksiden av kortet. Griden er plassert litt i bakkant i forhold til forsiden av kortet. Det gjør at griden beveger på seg i forhold til motivet når kortet åpnes. Da får man en illusjon av en animasjon.

Utstyr brukt:


Maja Design: Good times - Celebration Maja Design: Jubilee - Celebration Bazzill: Smoothie - Classic White Bazzill: Smoothie - Hot Fudge

Papirdesign: De beste gratulasjoner 2 dies LDRS: Fancy Rectangles & Layers Die Set, 5/Pkg 
LDRS: Dotty Doily Die Set, 7/Pkg LDRS: Fancy Circles Dies, 6/Pkg
LDRS: Allifair Build-A-Card dies, 9/Pkg UHU Flinke Flasche - Universal lim, 90 g


Laget av Kirsten Hyde 

1 kommentar: