Produktinnlegg - alkoholblekk

by - 17:00

I dag kommer jeg med et nytt (langt) innlegg. Denne gangen vil jeg vise frem noen teknikker med alkoholblekk. Det er enkelt og kjapt å lage bakgrunner med, og jeg har også stanset ut noen elementer som fokus. I tillegg har jeg brukt "alcohol lift ink" og stensil. Alt kommer med steg for steg-bilder :-)

For å lage bakgrunner trenger man i utgangspunktet ikke så mange farger. Papiret man bruker, er derimot litt viktig. Man bør bruke Yupo-papir, her har jeg brukt Ranger sitt. Yupo er en type glatt papir, omtrent som fotopapir, bare enda glattere. Jeg har brukt denne typen, men det finnes flere å velge mellom. Ettersom alkoholblekk tørker raskt, må man imidlertid arbeide litt kjapt. For å få blandet blekket godt i hverandre, kan man bruke en aktivator/blending solution. Jeg har ikke dette, men man kan bruke Copic cleaner også, det fungerer på samme måte. En helt vanlig pensel til å stryke utover fargene med er også fint. Man kan bruke et sugerør for å blåse fargene utover, det kommer bilde lenger ned i innlegget med dette. 

Jeg starter med å dryppe litt farger vilkårlig rundt på papiret. Her har jeg brukt Turquoise, Indigo og Lemonade. Jeg drypper på litt Copic cleanerher og der for at fargene skal flyte godt i hverandre.

Til slutt har jeg tatt på litt rødt i tillegg. På denne første bakgrunnen har jeg bare dryppet på farger. Ikke strøket eller blåst utover.

På bakgrunn nr to har jeg brukt tre blåfarger. Dryppet bare på helt vilkårlig.

Her har jeg dyppet penselen i Copic cleaner og strøket utover. Når fargene har tørket blir det som på bildet til høyre.

Disse bakgrunnene ble resultatet for i dag. De to på bildet til høyre har jeg dryppet på farger i et slags regnbuemønster. Har kjapt strøket utover med pensel dyppet i Copic cleaner før det tørket.

På denne bakgrunnen har jeg brukt Alcohol lift ink. Denne stempelputen tar av farge på alkoholbakgrunnen slik at man kan stemple denne på et nytt ark. På den måten kan man få TO bakgrunner! Her har jeg brukt et bakgrunnsstempel fra My Favourite Things - Christmas background.

Jeg bruker Misti'en når jeg bruker dette, for da er det veldig lett å legge det nye arket på akkurat samme sted som bakgrunnen lå. Da blir det stemplet på akkurat samme sted. Etter at man har stemplet på det nye arket, er det lurt å tørke med tørkepapir på den originale bakgrunnen for å få av litt ekstra farge. Trykk papiret godt nedpå flere ganger, med rent papir ned hver gang. 

Her har jeg brukt et annet stempel - Avery Elle, Floral Bouquet. Det blir virkelig fine bakgrunner! 


Jeg måtte bare lage en bakgrunn til med stensil. Fargene jeg har brukt på denne er Lemonade, Turquoise og Cool Pearl. Her har jeg dryppet på noen få dråper av hver farge og blåst utover med sugerør. Fargene blir dusere enn på de tidligere bakgrunnene jeg har vist. Så det kommer jo helt an på hvilket uttrykk man vil ha.

Jeg har brukt denne stensilen fra Ultimate crafts. Jeg har festet bakgrunnen til stensilen først for at den ikke skal skli på arket. Så har jeg tatt lift-ink på en applikator og dyttet ned mot stensilen. Gjentatt flere ganger for å være sikker på at hele arket er dekket. Så tørker jeg med papir. Dytter godt nedpå og gnir litt til slutt. Tar så bort stensilen og dette blir resultatet.

Og så vil jeg vise dere kortene jeg har laget med disse bakgrunnene!


Først ut er kortet til venstre som ble laget med den blå bakgrunnen til høyre på bildet høyere opp i innlegget. Kortet til høyre er laget tidligere (dvs bakgrunnen) og her har jeg blandet inn litt kobber sammen med fargene. Det gir et fint skimmer. På dette kortet har jeg brukt snøfnuggstempler  og tekst fra Huldra designstudio. 


På kortet til høyre har jeg brukt dies fra Rayher (hjort og snøfnugg, samt tre-snøkrystaller) og tekst fra Huldra designstudio. Jeg har laget kortet som et ristekort. Har stanset ut en oval og brukt denne i bakgrunnen. I selve vinduet er det paljetter fra Pretty Pink Posh, flere ulike typer. Teksten er fra stempelplaten Vinterdyr og er stemplet med Distress Oxide Chipped Sapphire


Dette kortet ble litt morsomt da jeg skulle embosse bakgrunnsstempelet. Det ble litt rosa, helt sikkert fra lillafargen i bunnen. Stempelet er fra Penelope Dee og du kan finne det her. Oppå har jeg stanset ut "Klem til deg" - en die fra Papirdesign. Pyntet med litt bling her og der.

Her har jeg laget to "like" kort med blomsterstempelet. Tekst er fra Huldra designstudio og jeg har pyntet med noen små paljetter fra Pretty Pink Posh.


Her er to julekort jeg lagde med bakgrunnsstempelet til My Favourite Things. Kortet til venstre er pyntet med snøfnugg og bling fra Rayher og god jul-die fra Papirdesign. Kortet til høyre er enkelt pyntet med et stort tre-snøfnugg fra Rayher, et par små bjeller og en tekst fra My Favourite Things.

To grønne kort, det til høyre var det siste jeg viste med stensil og lift-ink. Her har jeg pyntet enkelt med gumdrops fra Your Next Stamp. 

På kortet til venstre har jeg stanset ut ordet "smile" fra samme bakgrunn som sirkelen. Det er montert på limputer for litt dimensjon. 

Et siste fargesterkt kort til slutt hvor også dette ordet ("hallo" fra Papirdesign) er stanset ut fra samme bakgrunn som sirkelen. Under har jeg stemplet en liten tekst fra Huldra designstudio og pyntet enkelt med stener fra Pretty Pink Posh.

Her er alle kortene samlet. Synes det ble et fint knippe kort, og gøy at de blir så ulike :-)


Håper du ble inspirert til å leke deg med alkoholblekk også! Det er moro :-)You May Also Like

2 kommentarer

  1. OMG....dette ser farlig moro ut.....og med det mener jeg at jeg er redd for at det også må inn i samlingen :P hihi

    SvarSlett